Loading...
X

Kasboek

Kasboek is een hele oude woord dat tegenwoordig een groter betekenis heeft. Er bestond namelijk een tijd dat pinnen in de winkels en internetbankieren niet bestond. In deze tijd moesten winkels een kasboek bijhouden. Hierin werden de inkomsten en uitgaven van de winkel opgenomen.

Tegenwoordig is het kasboek veel meer dan enkel het verzamelen van contante transacties. In het kasboek worden alle inkomsten en uitgaven opgenomen. Het wordt wel nog steeds kasboek genoemd maar de transacties via pinnen en internetbankieren, worden er ook in opgenomen.

Ook particulieren maken tegenwoordig steeds vaker gebruik van een kasboek. Hierin verzamelen ze al hun inkomsten en uitgaven. Zo hebben ze een duidelijk overzicht van wat er per maand binnen komt en weer uit gaat. Op deze manier is het ook mogelijk om een budget op te stellen voor het huishouden.

Een andere groot verschil is dat het kasboek vroeger echt een boek was. Tegenwoordig word het kasboek online bijgehouden en dus niet meer op papier. Dit bespaart namelijk veel tijd en de informatie in het kasboek is altijd toegankelijk. De gegevens kun je ook op elk gewenste moment aanvullen of aanpassen. Dit bespaart de winkels en ook de particulieren die gebruik maken van een kasboek veel tijd.

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>