Loading...
X

Jaarrekening XBRL

Bedrijven zijn verplicht om elke jaar een jaarrekening op te stellen. Deze jaarrekening heeft meerdere functies en moet volgens strikte regels opgesteld worden.

Jaarrekening XBRLIn de eerste plaats moet een bedrijf zich verantwoorden aan de investeerders of aandeelhouders. Dit kan een bedrijf doen door een jaarrekening op te stellen. Zo is er meer transparantie voor de aandeelhouders en investeerders. Vroeger werd de jaarrekening geprint en naar de aandeelhouders en investeerders opgestuurd of het werd uitgereikt tijdens een bijeenkomst. Tegenwoordig word het niet meer alleen op papier gedeeld. De jaarrekening wordt tegenwoordig ook over het internet gedeeld. Elke aandeelhouder heeft een ander software en hierdoor konden sommige vaak de jaarrekening niet inzien. Hier is er wel een oplossing voor namelijk jaarrekening XBRL.

XBRL is een open standaard voor het delen van financiële gegevens over het internet. XBRL kan direct gelezen worden wat het proces een stuk makkelijker en goedkoper maakt.

Jaarrekening XBRL is ook handig voor het delen van financiële gegevens met officiële instanties. Bedrijven zijn in 2017 zelfs verplicht om gebruik te maken van XBRL als ze het jaarverslag bij de Kamer van Koophandel inleveren. Zelfs de Nederlandse banken verwachten jaarrekening XBRL. Bedrijven kunnen hiervoor gebruik maken van een converteer tool om de jaarrekening om te zetten naar XBRL.

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>